aerologio

Ρώσοι Κοσμοναύτες γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά

Πρωτοχρονιά στο διάστημα

πρωτοχρονια στο διαστημαΤα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με μια τούρτα και μια διαστημική εκδοχή μιας παραδοσιακής ρωσικής σαλάτας, ανέφερε ο ειδικός ανταποκριτής του TASS και ο κοσμοναύτης της Roscosmos, Ντμίτρι Πέτελιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι κοσμοναύτες Sergey Prokopyev, Anna Kikina και ο ίδιος έφτιαξαν τη σαλάτα Olivier, ένα παραδοσιακό ρωσικό πιάτο της Πρωτοχρονιάς, γνωστό και ως ρωσική σαλάτα. Ωστόσο, το πλήρωμα είχε ξεμείνει από πράσινα μπιζέλια που έπρεπε να αντικατασταθούν με καλαμπόκι.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες έφτιαξαν επίσης μια τούρτα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μαζί με αστροναύτες της NASA στο ρωσικό τμήμα του ISS για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. «Μιλήσαμε πολύ και τους είπαμε για τις παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς στη Ρωσία», είπε ο Πέτελιν.

Στις 17 Νοεμβρίου 2021, η TASS και η Κρατική Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας Roscosmos υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για να ανοίξουν ένα γραφείο ειδήσεων TASS στο ISS. Ο πρώτος ειδικός ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων ήταν ο κοσμοναύτης Alexander Misurkin του οποίου η αποστολή διήρκεσε 12 ημέρες. Στη συνέχεια, ο κοσμοναύτης Oleg Artemyev ανέλαβε ως επικεφαλής του γραφείου TASS στον ISS, παραχωρώντας αργότερα τη θέση στον Ντμίτρι Πέτελιν