Περί Κολάσεως

Κόλαση – εξώθερμη ή ενδόθερμη;

ΚολασηΑκολουθεί η απάντηση σε μια πραγματική ερώτηση που δόθηκε στο ενδιάμεσο τμήμα της χημείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Η απάντηση ήταν τόσο βαθιά που ο καθηγητής τη μοιράστηκε με συναδέλφους, γι’ αυτό και εμείς τώρα έχουμε τη χαρά να την απολαμβάνουμε.

Bonus ερώτηση: Είναι η κόλαση εξώθερμη (εκπέμπει θερμότητα) ή ενδόθερμη (απορροφά θερμότητα);

Οι περισσότεροι από τους μαθητές έγραψαν αποδείξεις των πεποιθήσεών τους χρησιμοποιώντας το νόμο του Boyle (το αέριο ψύχεται όταν διαστέλλεται και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάποια παραλλαγή. Το ίδιο έκανε και αυτός ο μαθητής, αλλά με μια ανατροπή:

Πρώτον, πρέπει να γνωρίζουμε πώς η μάζα της Κόλασης αλλάζει με το χρόνο. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τον ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές κινούνται στην Κόλαση και τον ρυθμό με τον οποίο φεύγουν. Νομίζω ότι μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή φτάσει στην Κόλαση, δεν θα φύγει. Επομένως, δεν φεύγουν ψυχές.

Όσο για το πόσες ψυχές μπαίνουν στην Κόλαση, ας δούμε τις διαφορετικές θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα.
Μερικές από αυτές τις θρησκείες δηλώνουν ότι αν δεν είστε μέλος της θρησκείας τους, θα πάτε στην Κόλαση.

Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία από αυτές τις θρησκείες, και εφόσον οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε περισσότερες από μία θρησκείες, μπορούμε να προβάλλουμε ότι όλες οι ψυχές πάνε στην Κόλαση.

Με τα ποσοστά γεννήσεων και θανάτων ως έχουν, μπορούμε να περιμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην Κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.

Τώρα, εξετάζουμε το ρυθμό μεταβολής της έντασης στην Κόλαση. Επειδή ο Νόμος του Μπόιλ δηλώνει ότι για να παραμείνει η θερμοκρασία και η πίεση στην Κόλαση οι ίδιες, ο όγκος της Κόλασης πρέπει να επεκταθεί καθώς προστίθενται ψυχές.Αυτό δίνει δύο δυνατότητες:

Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από τον ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισέρχονται στην Κόλαση, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην Κόλαση θα αυξηθούν μέχρι να λυθεί όλη η Κόλαση.

Φυσικά, εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό ταχύτερο από την αύξηση των ψυχών στην Κόλαση, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσει η Κόλαση.

Ποιο είναι λοιπόν;

Εάν δεχθούμε το αξίωμα που μου έδωσε η κα Teresa Banyan κατά τη διάρκεια της πρώτης μου χρονιάς “ότι θα είναι μια κρύα μέρα στην κόλαση πριν κοιμηθώ μαζί σας” και λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι δεν έχω ακόμη καταφέρει να έχω σεξουαλικές σχέσεις με εκείνη, τότε το #2 δεν μπορεί να είναι αληθινό. και έτσι είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και δεν θα παγώσει.

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΟΝΟ «Α» ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ.