aerologio

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ

Καλώς ήρθατε στην πύλη της γνώσης και της ανακάλυψης, όπου το σύμπαν της επιστήμης, της ιστορίας, του υπερφυσικού, των ταξιδιωτικών προορισμών, των ειδήσεων και της πολιτικής συγκλίνουν σε έναν μοναδικό διαδικτυακό τόπο. Με ένα πλούσιο πλαίσιο περιεχομένου που επεκτείνεται από τα βαθύτερα μυστικά του κόσμου μας μέχρι τις πιο εξωτικές γωνιές της Γης, ο ιστότοπός μας αποσκοπεί να φωτίσει, να ενημερώσει και να εμπνεύσει τους επισκέπτες μας.

Στην ενότητα επιστήμης, αναλύουμε τις τελευταίες εξελίξεις και ανακαλύψεις που μορφοποιούν το μέλλον, από την αστροφυσική μέχρι τη βιολογία και την τεχνολογία. Η ενότητα ιστορίας μας προσκαλεί τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, αποκαλύπτοντας τις στιγμές και τις προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας. Στην κατηγορία του υπερφυσικού, εξερευνούμε τα μυστήρια που διατηρούνται ζωντανά στις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις των πολιτισμών ανά τον κόσμο, από τα φαντάσματα και τα UFO μέχρι τις παραφυσικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, παρέχουμε μια πληθώρα οδηγών και συμβουλών για τους λάτρεις των περιπετειών, παρουσιάζοντας τα κρυφά διαμάντια και τις προτάσεις που θα κάνουν κάθε ταξίδι αξέχαστο. Η ενότητα ειδήσεων και πολιτικής μας διατηρεί τους αναγνώστες ενήμερους για τα τρέχοντα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας βαθιά αναλυτικά άρθρα, σχόλια και απόψεις που ερευνούν τις σύνθετες δυναμικές της σύγχρονης κοινωνίας.

Εδώ, η γνώση συναντά την περιέργεια, και οι επιδιώξεις της ανθρώπινης φαντασίας αποκτούν έδαφος για να ανθίσουν. Ελάτε να εξερευνήσετε, να μάθετε και να εμπνευστείτε μαζί μας σε αυτό το ατελείωτο ταξίδι μέσα στην απέραντη θάλασσα της γνώσης και της ανακάλυψης.

Περιοδικα ποικίλης υλης

Τα περιοδικά είναι έντυπα η διαδυκτιακές ιστοσείδες που εκδίδονται τακτικά (ημερήσια εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερα, μηνιαία ή τριμηνιαία) που επιδιώκουν να ενημερώσουν, να καθοδηγήσουν ή να ψυχαγωγήσουν. Η λέξη περιοδικό προέρχεται από το γαλλικό magasin, «αποθήκη», και προφανώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1731 από το περιοδικό Gentleman’s του Λονδίνου. Πράγματι, τα περισσότερα περιοδικά αποτελούσαν αποθήκες διαφόρων πληροφοριών-ορισμένα περιοδικά συμπυκνωμένα άρθρα που δημοσιεύτηκαν αρχικά σε μεγαλύτερες μορφές, ενώ άλλα παρείχαν πρωτότυπα δοκίμια, ποιήματα και αναλύσεις της επικαιρότητας.

Παρόλο που τα περιοδικά απευθύνονται σε μια σειρά από διαφορετικά ενδιαφέροντα, τα περισσότερα εμπίπτουν σε μία από τις πολλές ευρείες κατηγορίες: καταναλωτικές, εμπορικές και τεχνικές, χορηγούμενες εκδόσεις και “zines”, που είναι εξαιρετικά εξειδικευμένες εκδόσεις μικρής κυκλοφορίας που παράγονται ειδικά ως εναλλακτικές λύσεις mainstream περιοδικά.

Τα καταναλωτικά περιοδικά, γνωστά και ως γενικές εκδόσεις, απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, πωλούν γενικά διαφημίσεις και πωλούνται μέσω συνδρομών και περίπτερα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα γεγονότα πριν από την εφεύρεση των συστημάτων γραφής θεωρούνται προϊστορία. Η  ιστορία είναι ένας όρος-ομπρέλα που περιλαμβάνει γεγονότα του παρελθόντος καθώς και τη μνήμη, την ανακάλυψη, τη συλλογή, την οργάνωση, την παρουσίαση και την ερμηνεία αυτών των γεγονότων. Οι ιστορικοί αναζητούν γνώση του παρελθόντος χρησιμοποιώντας ιστορικές πηγές όπως γραπτά έγγραφα.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η επιστήμη είναι μια συστηματική επιχείρηση που οικοδομεί και οργανώνει τη γνώση με τη μορφή δόκιμων εξηγήσεων και προβλέψεων για το σύμπαν.
Οι αρχαιότερες ρίζες στην ιστορία της επιστήμης μπορούν να εντοπιστούν στην Αρχαία Αίγυπτο και τη Μεσοποταμία περίπου το 3000 έως το 1200 π.Χ. Η συνεισφορά τους στα μαθηματικά, την αστρονομία και την ιατρική μπήκε και διαμόρφωσε την ελληνική φυσική φιλοσοφία