Δέκα προτάσεις για διακοπές στο Ντουμπάι

Ντουμπάι, το μαργαριτάρι της Μέσης Ανατολής.

ντουμπαιΤο εμιράτο του Ντουμπάι θεωρείται από πολλούς ως το μαργαριτάρι της Μέσης Ανατολής. Κάθε χρόνο τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν στον προορισμό, πρόθυμοι να ζήσουν τη μαγεία των ατελείωτων, λευκών παραλιών, των συγκλονιστικών εμπορικών κέντρων και των πολυτελών ξενοδοχείων του.

 

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η πόλη του Ντουμπάι ήταν αρχικά ένα μικρό ψαροχώρι που ήταν γνωστό ως πηγή μαργαριταριών. Μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα, υπό την κυριαρχία του Σεΐχη Μακτούμ, η πόλη άρχισε πραγματικά να αναδεικνύεται ως η εμπορική καρδιά της Ανατολής. Η ανακάλυψη του πετρελαίου και το συνεχές εμπόριο οδήγησαν το Ντουμπάι να εξελίσσεται στον επιχειρηματικό και τουριστικό γίγαντα που είναι σήμερα.

Στο παρελθόν, πολλοί δυτικοί είχαν κουραστεί να επισκέπτονται το Ντουμπάι λόγω των αυστηρών μουσουλμανικών νόμων και εθίμων. Το σημερινό Ντουμπάι είναι ταυτόχρονα φιλελεύθερο και ανεκτικό και με την προϋπόθεση ότι οι τουρίστες σέβονται τις τοπικές παραδόσεις, οι πολίτες των Εμιράτων θα είναι πρόθυμοι να παραβλέψουν και να συγχωρήσουν οποιαδήποτε αδιακρισία προκύψει ως αποτέλεσμα άγνοιας. Οι γενικές οδηγίες περιλαμβάνουν το να ντύνεστε σεμνά στο κοινό, να καταναλώνετε μόνο αλκοόλ σε καθορισμένους χώρους και να λαμβάνετε υπόψη τις τοπικές θρησκευτικές πρακτικές.

Λάβετε υπόψη ότι οι μη μουσουλμάνοι συνήθως δεν επιτρέπονται σε τζαμιά σε καμία περίπτωση, επομένως αποφύγετε να αναρωτιέστε σε οποιοδήποτε, όσο μεγάλος και αν είναι ο πειρασμός. Όσοι εκφράζουν ενδιαφέρον για τις ισλαμικές θρησκευτικές πρακτικές δικαιούνται προγραμματισμένες, ξεναγήσεις στο Τζαμί Τζουμερία, το οποίο είναι ρητά η μόνη εξαίρεση στον προηγούμενο κανόνα.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην πόλη έχει βαθμολογία τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων. Προσοχή, εάν εργάζεστε με περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορεί να δυσκολευτείτε στο Ντουμπάι. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει εξοικονομηθεί κανένα κόστος για να διασφαλιστεί ότι τα ξενοδοχεία προσφέρουν τις απόλυτες ανέσεις και υπηρεσίες. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, ωστόσο, πληρώνετε για ό,τι παίρνετε και οι τιμές που χρεώνουν τα περισσότερα ξενοδοχεία σίγουρα δεν θα ταξινομούνται ως χαμηλού κόστους.

Σε ξενοδοχεία όπως το Crowne Plaza Dubai, το Fairmont Hotel, το Hyatt Regency και το Oasis Beach Hotel, οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από περίπου 220 $ ανά διανυκτέρευση και οι σουίτες κοστίζουν από 280 $ ανά διανυκτέρευση έως 2800 $ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με το τι ψάχνετε. Ξενοδοχεία όπως το Millennium Airport Hotel και το Hilton Jumeirah και το Hilton Dubai Creek προσφέρουν γενικά ελαφρώς φθηνότερες τιμές. Συνιστάται να κάνετε λίγη έρευνα πριν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας, καθώς, λόγω του παράγοντα ανταγωνισμού, πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν τακτικά προσφορές.

Περιηγήσεις στο Ντουμπάι

Η ίδια η πόλη έχει τόσα πολλά να προσφέρει που είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Οι οργανωμένες εκδρομές είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας, ειδικά αν πιέζεστε για χρόνο.

Οι εκδρομές με λεωφορείο είναι επίσης ένας πολύ πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης από τα ταξί με μετρητή. Ιστορικές ξεναγήσεις, ξεναγήσεις με λεωφορείο και εκδρομές για ψώνια προσφέρονται από τουριστικές εταιρείες σε όλη την πόλη και πραγματοποιούνται μέρα και νύχτα.

Τέλος, καμία διακοπές στο Ντουμπάι δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς ένα ταξίδι στα πολυάριθμα παζάρια στο Bur Dubai και στο Diera. Οι εκδρομές αγορών προσφέρουν πρωινές και απογευματινές εκδρομές στα πιο γνωστά σουκ της πόλης.

Τα ταξίδια έξω από την πόλη επιτρέπουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία του Εμιράτου, οπότε αν έχετε την ευκαιρία να ζήσετε μια εμπειρία, σίγουρα προτείνονται. Ένα ταξίδι στην ήρεμη παραλία Jebel Ali μπορεί εύκολα να γίνει μέσα σε μια μέρα, ενώ τα ταξίδια στην ιστορική πόλη Hatta, που βρίσκεται στα εντυπωσιακά βουνά Hajar, μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν απλά πάρα πολλά για να δείτε μοναδική ημέρα.

Οι δημοφιλείς εκδρομές στις περιοχές γύρω από το Ντουμπάι περιλαμβάνουν περιηγήσεις στην έρημο και περιηγήσεις στην άγρια ζωή, οι οποίες τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως οδήγηση σε αμμόλοφους και ιππασία καμήλας.

Οι πιο τολμηροί μπορούν επίσης να επιδοθούν σε δραστηριότητες όπως αγώνες με αμαξάκια και σκι στην άμμο. Εάν έχετε χρόνο να διαθέσετε, οι περιηγήσεις σε ένα από τα γειτονικά εμιράτα του Ντουμπάι, όπως το Σάρτζα, το Άμπου Ντάμπι ή το Φουτζάιρα, προσφέρουν μια πολιτιστικά πλούσια και συναρπαστική εμπειρία.

10 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ντουμπάι

Μπουρτζ Χαλίφα

Επισκεφθείτε το εμβληματικό Μπουρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και απολαύστε την πανοραμική θέα του Ντουμπάι από τα καταστρώματα παρατήρησής του.

μπουρτζ χαλιφα

Dubai Mall

Εξερευνήστε το Dubai Mall, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου, το οποίο προσφέρει μια τεράστια γκάμα από πολυτελή καταστήματα, επιλογές ψυχαγωγίας και αξιοθέατα όπως το Ενυδρείο του Ντουμπάι και ο Υποβρύχιος Ζωολογικός Κήπος.

dubai-mall

Το νησί σε σχήμα φοίνικα

Κάντε ένα ταξίδι στο Palm Jumeirah, ένα τεχνητό νησί σε σχήμα φοίνικα. Απολαύστε τις παρθένες παραλίες, τα πολυτελή θέρετρα και τη διάσημη Ατλαντίδα.

palm-jumeira

Σαφάρι στην Ερημο

Ζήστε τη συγκίνηση ενός σαφάρι στην έρημο, όπου μπορείτε να πάτε στους αμμόλοφους με ένα όχημα 4×4, να οδηγήσετε καμήλες, να δοκιμάσετε sandboard και να απολαύσετε παραδοσιακή διασκέδαση και ένα νόστιμο δείπνο μπάρμπεκιου κάτω από τα αστέρια.

σαφαρι στην ερημο

Μαρίνα του Ντουμπάι

Κάντε μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο της μαρίνας του Ντουμπάι, με ουρανοξύστες, εστιατόρια και καφετέριες. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια κρουαζιέρα κατά μήκος της μαρίνας ή να κάνετε μια συναρπαστική περιήγηση με ταχύπλοο.

dubai-marina

Dubai Creek

Επισκεφθείτε το Dubai Creek, μια ιστορική περιοχή που αναδεικνύει την παραδοσιακή πλευρά της πόλης. Κάντε μια βόλτα με abra (θαλάσσιο ταξί) στον κολπίσκο, εξερευνήστε τις παραδοσιακές αγορές της Deira και του Bur Dubai και επισκεφθείτε το Μουσείο του Ντουμπάι.

dubai-creek

Σιντριβάνι του Ντουμπάι

Δείτε το μαγευτικό σιντριβάνι του Ντουμπάι, που βρίσκεται έξω από το εμπορικό κέντρο Dubai Mall. Το σιντριβάνι διαθέτει συγχρονισμένες οθόνες νερού, μουσικής και φωτός που δημιουργούν ένα εκπληκτικό θέαμα.

syntrivani-dubai

Τζαμί Τζουμέιρα

Επισκεφθείτε το Τζαμί Τζουμέιρα, ένα από τα πιο όμορφα τζαμιά στο Ντουμπάι. Κάντε μια ξενάγηση για να μάθετε για τον ισλαμικό πολιτισμό και την αρχιτεκτονική.

jumeira

Η Κορνίζα του Ντουμπαι

Εξερευνήστε το Dubai Frame, ένα τεράστιο ορθογώνιο κτίριο σε σχήμα πλαισίου που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη. Διαθέτει επίσης μια καθηλωτική έκθεση που παρουσιάζει το παρελθόν και το μέλλον του Ντουμπάι.

κορνιζα του ντουμπαι

Σκί στο Ντουμπάι !!

Απολαύστε σκι σε εσωτερικούς χώρους και σνόουμπορντ στο Ski Dubai, που βρίσκεται στο Mall of the Emirates. Απολαύστε τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν, τις πλαγιές του χιονιού και αλληλεπιδράστε με πιγκουίνους στο Χιονοπαρκο.

σκι στο ντουμπαι