Η Αψίδα του Θριάμβου

Η Αψίδα του Θριάμβου

Η Αψίδα του Θριάμβου, η μεγαλύτερη αψίδα στον κόσμο, διαμορφώνει το σκηνικό για ένα εντυπωσιακό αστικό σύνολο στο Παρίσι. Το μνημείο βρισκετε στο κέντρο της Πλατειας Σαρλ ντε Γκωλ, πρώην Ετουαλ, σε μια αστεροειδή διαμόρφωση των 12 λεωφόρων που διασταυρωνονται εκει. Είναι η κορυφή μιας θέας κατα μήκος της Σαμπς Ελυζε από την μικρότερη Αψίδα του Θριάμβου του Καρουσελ.



Το 1806, ο Ναπολέων συνέλαβε την ιδεα για μια αψίδα θριάμβου διαμορφωμένη οπως αυτές της αρχαίας Ρώμης. Η Αψίδα του Θριάμβου είναι αφιερωμένη στην δόξα των αυτοκρατορικων στρατεύματων του. Η δομή σχεδιάστηκε από τον Ζαν Φραν Σαλγκριν και ολοκληρώθηκε το 1836 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου Φιλίππου.

Η Αψίδα εχει απλό σχεδιασμό και τεράστιο μέγεθος, 49,5 μετρα ύψος, σηματοδοτη ενα χαρακτηριστικο προϊόν του ύστερου 18ου αιώνα ρομαντικου νεοκλασικισμού. Η αψίδα επίσης υπενθυμιξη ότι Σαλγκριν ήταν μαθητής του Ετιεν Μπυλζε, πατέρα της οραματιστής αρχιτεκτονικής. Η Αψίδα του Θριάμβου έχει γίνει ένα έμβλημα του γαλλικου πατριωτισμού. Από το 1920 στεγάζει τον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη της Γαλλίας