Η νεα εφευρεση του deep fake (βαθυ ψευτικο) πορνoβιντεο και η ηθική του, είναι σε θέση να σας κανει να παρακολουθήσετε ό, τι θέλει η φαντασία σας
Η online πορνογραφία προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπων που είναι πεινασμένοι για σεξκαι είναι έτοιμοι να δουν σεξ κατ’απαιτηση.Μπορείτε απλά να ζητήσετε από το σμαρτ τηλέφωνό σας να σας δείξει οτιδήποτε επιθυμείτε και εκεί θα το δειτε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Με την έλευση της βαθιάς πορνογραφίας, οι δυνατότητες έχουν επεκταθεί ακόμα περισσότερο, με ανθρώπους που δεν έχουν παιξει ποτέ σε ενήλικες ταινίες να μοιάζουν σαν να κάνουν σεξουαλικές πράξεις στην κάμερα.Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά τα βίντεο επιτρέπουν όλα τα κακά πράγματα να συμβούν, από την παιδεραστια έως την κατασκευασμένη πορνογραφία εκδίκησης. Τι είναι οι βαθια πορνογραφια? Τα Deepfakes είναι βίντεο και εικόνες που χρησιμοποιούν τις τελευταιες τεχνολογειες βιντεο τριων διαστασεων για να φτιαξουν κάτι που κανονικα δεν υπάρχει εκεί.
Αυτό μπορεί να γίνει για να κάνει μια ψεύτικη ομιλία για να παραπλανήσει τις απόψεις ενός πολιτικού ή για να δημιουργήσει πορνό βίντεοταινιες που απεικονιζουν ανθρώπους που δεν πρωταγονιστουν σε αυτές.

Είναι κατασκευασμένα με δύο τρόπους.
1. Χρησιμοποιώντας ένα αντιφατικο “δημιουργικο δίκτυο” η GAN (generative adversarial network). Αυτός είναι ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που έχει δύο μέρη. ένα που δημιουργεί τις ψεύτικες εικόνες και ένα που εξελίσσει το πόσο ρεαλιστικό είναι, μαθαίνοντας από τα λάθη του στο παρελθόν.
2. Οι αυτόματοι κωδικοποιητές είναι ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσουν deepfakes . Αυτά είναι νευρωνικά δίκτυα που μπορούν να μάθουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας δεδομένης εικόνας και στη συνέχεια να αποκωδικοποιήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούν να αλλάξουν την εικόνα
Αυτές οι μέθοδοι ποικίλλουν ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα, ενώ τα GAN δίνουν λιγότερο θολα αποτελέσματα, αλλά είναι πιο δύσκολο να εκπαιδευτούν.
Η Samsung δημιούργησε πρόσφατα τεχνητή νοημοσύνη που ήταν σε θέση να κάνει βαθιά βίντεο χρησιμοποιώντας μεμονωμένες εικόνες, όπως η Mona Lisa και το κορίτσι με σκουλαρίκι από μαργαριτάρια. Είδαμε αυτούς τους εικονικούς πίνακες να χαμογελούν, να μιλάνε και να φαίνονται εντελώς ζωντανοί.Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε μια έκρηξη περιεχομένου που αντικατοπτρίζει το πρόσωπο, με τα Snapchat και FaceApp (μεταξύ άλλων) απελευθερώνοντας ρεαλιστικούς φακούς που σας επιτρέπουν να δείτε την εμφάνισή σας ως το αντίθετο φύλο, καθώς και παλαιότερους φακούς γήρανσης που έρχονται στην μοδα για άλλη μια φορά.
Για όλη τη διασκέδαση, ωστόσο, είναι μια πιο σκοτεινή πλευρά για να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσετε βαθιές εικόνες.
Μεγάλος αριθμός διασημοτήτων έπεσαν θύματα καθώς τα προσωπα τους εχουν τοποθετηθεί πάνω σε πορνογραφικά βίντεο, όπως οι Emma Watson, Scarlett Johansson, Selena Gomez, και Jennie από την ομάδα κοριτσιών Blackpink..
Εχουν ηδη γίνει πολλα ντηπφεικς του Ντοναλντ Τραμπ και του Μπαράκ Ομπάμα και υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία καθώς και την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και των πολιτικών.

Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας στις ΗΠΑ έχει ξοδέψει εκατομμύρια σε «αποδεικτικα μέσα αποτυπομάτων» για να αποτρέψει αυτά τα βίντεο και να συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσει τι είναι πραγματικό και τι οχι.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Hany Farid, καθηγητή ηλεκτρονικών υπολογιστών του Dartmouth College, ο οποίος συμβουλεύει μια παρόμοια υπηρεσία διάγνωσης ψεύτικων βιντεο που ονομάζεται Truepic, οι ειδικοί που εργάζονται για την κατασκευή αυτών των συστημάτων παραμένουν ακομη πολύ πίσω.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία κατά των deepfake video (αλλά οι διανομείς βίντεο μπορούν να κατηγορηθούν για παρενόχληση), ζητώντας πιο αυστηρούς νόμους για τις αλλοιωμένες εικόνες.Κατ ‘αρχήν, έχει νόημα ότι κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η ομοιότητά του χρησιμοποιήθηκε με κακόβουλη πρόθεση και αυτό θα μπορούσε να δικαστεί ως δυσφήμιση. Οι υποθέσεις θα μπορούσαν επίσης να υποβληθούν σε νόμους τιμωριας για εκδίκηση μεσω πορνογραφικού περιεχομένου, η κλεψιας ταυτοτητος και ιντερνετικης δολιοφθορας επισης η δυσφήμιση και η εκ προθέσεως επίθεση της συναισθηματικής δυσφορίας είναι πιθανές αξιώσεις.