ΚΥΠΡΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ..Το τρίγωνο των Διαβόλου

Γενικά, φαίνεται να επικρατεί…ησυχία για την ”εισβολή”- αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι -της Τουρκίας προς την ΑΟΖ της Κύπρου.Πού είναι οι παπάδες οι Μακεδονομάχοι;
Οι οργανώσεις ; η Ομογένεια; Δεν έχει καμία σχέση η Κύπρος με την Ελλάδα; Η απλώς είναι μακριά και οκ;
Τώρα όλοι οι προηγούμενοι κάνουν τον Τρεχαγυρευόπουλο…Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Τουρκία -ως γνωστόν-δεν έχει πετρέλαιο κυρίως επειδή έχασαν τον πόλεμο στη θάλασσα και κατά συνέπεια τα περισσότερα νησιά της Μεσογείου και έτσι έχουν πολύ περιορισμένη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.Είναι η αλήθεια πως αν θέλει-μπορεί να ξεκινήσει άνετα έναν πόλεμο – η λέξη ”πόλεμος” μπορεί να διαφέρει -για να σπάσει την ΑΟΖ της Χώρας μας και να επικαλεστεί το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα η Τουρκία μπορεί να γράψει τους πάντες στα παπαρια της αναγνωρίζοντας όλες τις συνέπειες.Ας δούμε γιατί.Τα αποθέματα βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου που συνορεύει με την ΑΟΖ της Ελλάδας και θα μεταφερθούν μέσω αυτής της περιοχής.
Οι άλλες χώρες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο είναι το Ισραήλ και η Αίγυπτος που επίσης διαθέτουν αποθέματα πετρελαίου στην ΑΟΖ τους.Η Τουρκία ΔΕΝ διαθέτει αποθέματα πετρελαίου -στην ΑΟΖ -και επομένως δεν συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω σχέδιο.Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που Τουρκία θέλει να καταπιεί -κυριολεκτικά-την Κύπρο.Γιατί αν δεν υπήρχε η Κύπρος η Τουρκία θα είχε την μισή της ΑΟΖ ως και την Αίγυπτο.
Είναι γεγονός πως χρησιμοποιεί τους Τουρκοκύπριους ως δικαιολογία για την επίτευξη του στόχου της.Υποθέτω πως θα συνεχίσει πολύ έντονα το ίδιο αγνοώντας τους πάντες ακόμη και αν υπάρξουν σχέδια και οικονομικές λύσεις .Πχ. Κοινό Ταμείο κ.λ.π. Όλες οι διακοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα μακροπρόθεσμου σχεδίου με την ευλογία των Βρετανών φυσικά.Οι Βρετανοί δεν θέλουν μόνιμη ειρήνη στο νησί καθώς ανησυχούν ότι μια μέρα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους στην Κύπρο.

Τι έκαναν Ε.Ε και Η.Π.Α για το θέμα αυτό; Τίποτα. Το σχέδιό τους άρχισε να χαλάει όταν η Κύπρος προσχώρησε στην ΕΕ…Καί τι θα κάνουν τώρα;
Αν Τουρκία είχε ενδιαφέρον για την ευημερία των Τουρκοκυπρίων θα είχε συμφωνήσει στην λύση του κυπριακού προβλήματος. Αντίθετα καταλαμβάνουν το 37% του νησιού με το πρόσχημα της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων 45 χρόνια..
Επίσης θέλουν μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο νησί δηλαδή μόνιμη κατοχή.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν είναι κάτι νέο το πως η Τουρκία κλέβει βενζίνη απο την Συρία μέχρι ότου οι Ρώσοι αποφασίσουν βομβαρδίσουν. Η κλοπή είναι αυτό στο οποίο είναι καλοί.Γιατί να μην θέλουν να κλέψουν το κυπριακό φυσικό αέριο με τον ίδιο τρόπο;
Ποιός είπε οτι δεν θα το καταφέρουν έτσι η αλλώς; Σας είπαν προφανώς για δήθεν σχέδια των Η.Π.Α και της Ε.Ε κατά της Τουρκίας και λοιπά και λοιπά να είχαμε να λέγαμε να περνά η ώρα.Ναι εντάξει ως συνήθως η Τουρκία γαβγίζει σαν ένας τρελός σκύλος αλλά ένας τρελός σκύλος δεν γαβγίζει μόνον.Εκτός που δαγκώνει και δεν έχει και τίποτα να χάσει δεν είναι και τόσο τρελός όσο θέλουν να σας δείξουν.

Μια χαρά επιχειρηματίες είναι.Η Τουρκία θα καταφέρει να πετύχει σε κάποιο βαθμό αυτά που επιθυμεί αφού το σκεπτικό της είναι ” Απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα ” με κάθε τρόπο.

Διαβάζουμε πως αποχωρούν από τον “Πορθητή” οι ξένες εταιρείες για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρονται σε σχετικές δημοσιεύσεις η μάλλον για ”κάποιους” λόγους που δεν αναφέρονται στις δημοσιεύσεις θα λέγαμε εμείς.