Κωρονοϊος – Η Τουρκια εξακολουθεί τα ψέματα

Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες για επιβολή έκτακτης ανάγκης, περιορισμούς κυκλοφορίας ή περιορισμούς ταξιδιού στη χώρα εν μέσω της επιδημίας κοροναϊού, δήλωσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας την Τρίτη.
“Τέτοια συνολικά περιοριστικά βήματα δεν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξή μας”, δήλωσε ο Fahrettin Altun στον Οργανισμό Anadolu.
Ο Altun είπε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν κατά του coronavirus συνεχίζονται “με πολύ διαφανή, αποφασισμένο και ορθολογικό τρόπο”.

“Με την επίγνωση ότι έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε την υγεία των πολιτών μας καθώς και την ελευθερία τους, σε αυτόν τον αγώνα που διεξάγουμε υπό την ηγεσία του [Τούρκου] Προέδρου μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν], ζητάμε να μην πιστεύουμε οποιεσδήποτε ειδήσεις, πληροφορίες ή φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές », είπε.Ο ιός, γνωστός ως COVID-19, εμφανίστηκε στο Wuhan της Κίνας τον περασμένο Δεκέμβριο και από τότε έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 150 χώρες και εδάφη. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κηρύσσει την εκδήλωση πανδημίας.
Από πάνω από 188.500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ο αριθμός των θανάτων ξεπερνά σήμερα τα 7.500, ενώ πάνω από 80.800 έχουν ανακάμψει, σύμφωνα με την Worldometer, μια ιστοσελίδα που συγκεντρώνει νέους αριθμούς υποθέσεων.
Ο σημερινός αριθμός ενεργών περιπτώσεων είναι πάνω από 100.200, με 94% σε ήπια κατάσταση και 6% σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Τουρκία διαθέτει 47 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν συναφθεί μέσω ξένων επισκέψεων στις Η.Π.Α., στην ΕΕ ή στη Σαουδική Αραβία. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν θανατοι. (εδω γελαμε)
πηγη www.aa.com.tr