Η αστυνομία στην Ινδία σπάει στο ξύλο οσούς κυκλοφορούν συνταραχτικές αποκαλύψεις

Χιλιάδες διακινούμενοι εργαζόμενοι επιχειρούν να εγκαταλείψουν τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας μετά από ένα κυβερνητικό κλείδωμα που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει μια τοπική επιδημία νέων κοροναϊών που τους άφησε χωρίς δουλειά ή αμοιβή.

Η ενδεχόμενη μαζική μετανάστευση μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Narendra Modi να αποτρέψει την τοπική εξάπλωση του κοροναϊού, ενώ ορισμένοι εργάτες προσπαθούν ακόμη και να κάνουν το ταξίδι με τα πόδια, λόγω του μεγάλου κλεισίματος των δημόσιων συγκοινωνιών.Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, κάθε χρόνο περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια μετανάστες μετακινούνται από τις αγροτικές περιοχές της Ινδίας σε μεγάλα κέντρα πληθυσμού για να βρουν εργασία σε εργοτάξια ή εργοστάσια, στέλνοντας χρήματα πίσω στις πόλεις και στα χωριά τους.
Αλλά με εκείνους τους κλάδους που κλείνουν από το κλείδωμα της κυβέρνησης, πολλοί έχουν μείνει με λίγες επιλογές αλλά να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Ο μετανάστης Bablu Ehrewal, ηλικίας 24 ετών, εργάστηκε σε εργοτάξιο του εμπορικού κέντρου και κέρδισε 7 δολάρια την ημέρα (500 ρουπίες). Η κατασκευή σταμάτησε αυτήν την εβδομάδα όταν τέθηκε σε ισχύ το κλείδωμα. Τώρα έχει κολλήσει σε μια παραγκουπόλα με 70 άλλους μετανάστες οικοδόμους στο κεντρικό ινδικό κράτος Madhya Pradesh και δεν έχει καταβληθεί σε 20 ημέρες.